‘Star wars’ uitgevoerd als mega-wandtapijt

kijkmagazine

18-02-2014 13:00:02

Star Wars-wandtapijt

Een Amerikaanse kunstenaar heeft de Star wars-films op een 9 meter lang stuk stof geborduurd.

Een mooi stukje huisvlijt van Amerikaan Aled Lewis: The Coruscant Tapestry, een geborduurde versie van Star Wars op een lap stof van een dikke negen meter lang, die doet denken aan het beroemde Tapijt van Bayeux.

Daarbij leverde Lewis geen half werk; hij beeldde het verhaal van beide filmtrilogieën af, dus van de knokpartij met de droids aan het begin van The phantom menace tot de feestende Ewoks aan het eind van Return of the Jedi. Boven en onder de afbeeldingen staan citaten uit de films, in het Star wars-schrift Aurebesh.

Star Wars wandtapijt geheel

Het wandtapijt is te bezichtigen in de galerie G1988 te Los Angeles en kost ietsje meer dan een Star wars-dvd-box: 20.000 dollar. En je moet natuurlijk maar net een vrij stuk muur van 9 meter thuis hebben.

Ottomaanse scènes

In dezelfde categorie: de Turkse kunstenaar Murat Palta, die een heel stel beroemde filmscènes uitvoerde in de stijl van Ottomaanse miniaturen. Denk daarbij aan A clockwork orange, Alien, Goodfellas, Inception, Pulp fiction, Terminator II, The godfather en Kill Bill:

Kill Bill

Het project van Palta begon overigens twee jaar geleden met een Ottomaanse Star wars-plaat. Wat maar weer eens laat zien dat de films van George Lucas blijven inspireren, op allerlei onverwachte manieren…

Bronnen: Galeries Nineteen Eighty Eight via Boing Boing, Behance via Neatorama

Beeld: Aled Lewis/Galeries Nineteen Eighty Eight, Murat Palta/BehancePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws