Meer dan 500.000 bomen geplant in ‘Trump Forest’

Naomi Vreeburg

2017-08-31 15:59:42

trump forest

Met het project ‘Trump Forest’ zijn al meer dan een half miljoen bomen in de grond gezet.

Op 1 juni liet Donald Trump de bom vallen dat de VS zich terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Een klap in het gezicht voor de mensen die zich inzetten om de CO2-uitstoot binnen de perken te houden. Een aantal van hen zette dan ook een project in de vorm van een crowdfundcampagne op als tegengeluid.

Hierin roepen de organisatoren mensen op om bomen te kopen bij een organisatie die ze vervolgens ook plant. De donatie moet worden gemaakt in naam van Donald Trump. Het project heet dan ook ‘Trump forest’ en er zijn nu al meer dan 530.000 bomen gepland. Niet alleen door de donaties van mensen uit de Verenigde Staten, maar ook van Europeanen, Australiërs en inwoners van Nieuw-Zeeland.

Luchtfilters

Dit klinkt veel, maar het is slechts een schijntje van het doel dat ze willen behalen. Bij elkaar hopen de oprichters van het project 10 miljard bomen over de hele wereld te planten. De laatste boom moet een kerstboom zijn die wordt neergezet voor het Witte Huis.

Maar waarom bomen planten? Bomen nemen koolstofdioxide op en zetten het om in zuurstof en glucose. Ze filteren dus eigenlijk het broeikasgas uit de lucht. De projectleiders willen met hun bomenleger de schade beperken die Trump door zijn besluit zou veroorzaken.

Bronnen: The Guardian, IFL Science

KIJK 9.2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys