55 procent WhatsAppers ‘kan niet meer zonder’

Naomi Vreeburg

04-05-2015 09:00:37

Hoe vaak tikken Nederlandse mannen en vrouwen per dag een WhatsApp-berichtje? En hoe snel wordt een ‘appje’ van een goede vriend beantwoord? Een lijstje opmerkelijke cijfers.

Columnist Niels ’t Hooft vertelt in KIJK 5/2015 dat hij WhatsApp maar lelijk vindt en weigert de app te downloaden. 77 procent van zijn landgenoten lijkt het niet met hem eens te zijn en appt er lustig op los. Om het WhatsApp-gedrag van Nederlanders in kaart te brengen, lieten de internetondernemers die onlangs het Whappbook lanceerde onderzoek uitvoeren onder 1041 Whatsapp-gebruikers van dertien jaar of ouder. De belangrijkste cijfers.

  • Volgens 83 procent van de gebruikers is WhatsApp ‘de uitvinding van de eeuw’. (Oké, die eeuw is pas vijftien jaar bezig, maar toch hopen we dat er in die tijd een aantal indrukwekkendere dingen zijn bedacht.)
  • Bijna 60 procent van alle Nederlanders die berichten versturen via WhatsApp leest een tot drie keer per week de gesprekken terug.
  • De meeste mannen (31,4 procent) tikken tussen de één en zes berichten per dag. Bij de meeste vrouwen (28,8 procent) is dit 100 tot 250 (!).
  • Een partner krijgt gemiddeld binnen één minuut reactie. Bij een goede vriend of vriendin, moeder, broer of zus gemiddeld gebeurt dat gemiddeld na vijf minuten.
  • Exen en collega’s krijgen gemiddeld na dertig minuten pas een berichtje terug.
  • Een op de tien Nederlanders deelt wekelijks een selfie via de app.
  • 55 procent van de WhatsAppende Nederlanders zegt niet meer zonder te kunnen.

Uit het onderzoek blijkt ook nog dat het aapje met zijn handen voor zijn ogen binnen WhatsApp de meest gebruikte emoticon is van de hieronder afgebeelde emoticons; just so you know.

emoticons selectie

Bron: WhappbookPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws