KIJK 5/2015 verschenen!

Naomi Vreeburg

23-04-2015 09:00:57

Vanaf vandaag in de winkel en bij abonnees op de mat: KIJK 5/2015. Met op de cover: ‘Bevrijding met de botte bijl. Hoe de geallieerden over Europa heen walsten.’

De bommen die de geallieerden losten om Europa in de Tweede Wereldoorlog te bevrijden, troffen niet alleen de vijand. De onschuldige burgerbevolking werd door de geallieerde oorlogsmachine regelmatig net zo hard getroffen als Adolf Hitlers Wehrmacht. Hoe valt dit letterlijk nietsontziende geweld te rijmen met de ‘morele strijd’ tegen het kwaad die de bevrijders voerden? Leo Polak vertelt er alles over in KIJK 5/2015.

KIJK 5/2015 verschenenVerder onder meer in dit nummer:

  • Het oudste kwakje dat ooit is ontdekt is 17 miljoen jaar oud. En de naakte molrat maakt de slechte zaadcellen. In 5 minuten alles over sperma.
  • Steeds meer vluchtelingen proberen Europa per boot te bereiken; met dodelijke slachtoffers tot gevolg. De EU heeft daarom een nieuw surveillancesysteem de grond uit gestampt: Eurosur.
  • Welke complexe beslissingen moeten dieren nemen om samen te werken?
  • Het lukt je waarschijnlijk nooit om binnen te dringen in het goed beveiligde gebouw waar Google’s datacenters staan. Maar KIJK kan je natuurlijk wel indrukwekkende foto’s van de systemen laten zien!

KIJK 5/2015 ligt in de winkel tot en met 20 mei en kost 5,25 euro. Het nummer is ook online te bestellen – zonder verzendkosten! Lees je het blad liever op je tablet? Dat kan met de apps Tijdschrift.nl en Magzine.nu.

Beeld: Getty ImagesPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis