Aantekeningen maken was nog nooit zo leuk

KIJK-redactie

09-04-2016 16:00:35

aantekeningen

Met de Smart Writing Set worden je aantekeningen gedigitaliseerd terwijl je schrijft.

Het maken van aantekeningen doen mensen tegenwoordig steeds vaker op een laptop, iPad of iPhone. Toch gaat er voor sommigen niets boven het gevoel van krabbelen in notitiebladen. Voor hen heeft Moleskine een wel heel handig notitieboekje op de markt gebracht: de Smart Writing Set.

De set bestaat uit een speciaal notitieboekje, een smartpen en een app. Terwijl je schrijft, worden notities en tekeningen met behulp van een Bluetooth-verbinding gedigitaliseerd.

In de smartpen zit een ingebouwde camera. Deze volgt de bewegingen van de pen op het notitieboekje. De bladen in dit boekje zijn – anders dan je bent gewend – niet gelinieerd, maar bevatten punten. Met behulp van deze punten is de pen in staat om exact uit te vinden waar hij zich bevindt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bewerkbaar

Verder hebben de notitiebladen in de rechterbovenhoek van elke pagina een snelkoppeling. Met deze koppeling kun je je aantekeningen direct mailen. Wat bovendien handig is: je handgeschreven notities worden na het digitaliseren omgezet in een bewerkbare tekst. Zo kun je dus op je laptop eenvoudig verder gaan met schrijven.

Het aantekeningenboekje heeft wel een nadeel: de prijs. De Smart Writting Set kost met 175 euro ‘iets’ meer dan een doorsnee notitieboekje.

Bronnen: Gizmodo, SciencealertPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar