‘Aarde is plat, maar Mars is rond’

Laurien Onderwater

01-12-2017 08:59:42

flat earth society

Dinsdag slingerde Elon Musk een tweet de wereld in met de vraag waarom er geen Flat Mars Society bestaat. Het antwoord had hij niet verwacht.

De platte-aarde-aanhangers krijgen een hoop aandacht de laatste tijd. Zo kondigde vorige week een 61-jarige limousinechauffeur aan dat hij zichzelf zou lanceren in een zelfgebouwde raket om te bewijzen dat de aarde zo plat als een dubbeltje is. Die plannen gingen uiteindelijk niet door. Maar weer staan supporters van de Flath Earth Society in de schijnwerpers, vanwege een opmerkelijke tweet.

Mars is wel rond

Deze week vroeg Elon Musk zich namelijk hardop af waarom er geen Flat Mars Society bestaat, aangezien een dergelijk genootschap wel bestaat voor duizenden platte-aarde-aanhangers.

Een serieus antwoord verwachtte hij waarschijnlijk niet. Des te groter was de verrassing toen de Flat Earth Society wél met een bloedserieuze respons kwam. En hun antwoord is heel simpel.

Dat dit compleet ingaat tegen wat ze geloven, zijn de Flat Earth-supporters waarschijnlijk even vergeten. Want van onze aarde is ook genoeg bewijs dat hij rond is, maar dat wordt weggewuifd door de aanhangers. Die foto’s en filmpjes zijn namelijk gemaakt door omgekochte astronauten of bewerkt door photoshoppers die bij de NASA werken.

Het bewijsmateriaal van de ronde rode planeet, daarentegen, is wél onvervalst.

Lees ook:

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis