Acer onthult game-troon

Laurien Onderwater

2018-08-31 10:59:37

Acer Predator Thronos

Niet een Game of Thrones, maar een game-troon is de nieuwste aanwinst van het Taiwanese elektronicabedrijf Acer.

Wie heeft een bureau nodig om te gamen als je ook ‘gewoon’ achterover kunt leunen in een fauteuil en jezelf kunt omringen met drie computerschermen? Dat is het idee achter Acers Predator Thronos-gamestoel.

Lees ook: Kamer wordt onderdeel van een game

Cockpit

Het pronkstuk van Acer lijkt niet zozeer op een meubel als wel op iets dat je in een gamehal aantreft. De game-troon is 1,5 meter hoog en heeft een ergonomische stoel die tot 140 graden kan worden gekanteld. De stoel is gemotoriseerd en kan zelfs trillen.

Niet Game of Thrones maar een Throne for Games heeft Acer ontwikkeld. © Acer

Bovendien kunnen er maar liefst drie 27 inch (bijna 69 centimeter) monitoren om de gebruiker heen worden gemonteerd, wat de Thronos bijna een soort cockpit maakt. Het gevaarte is dan ideaal voor onder andere vluchtsimulaties.

Daarnaast biedt de gamestoel ruimte voor een Predator-gamecomputer en beschikt hij over een ingebouwde tafel voor een toetsenbord en muis of een racestuurtje.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

En wat moet zo’n ding kosten? Daar laat de elektronicaproducent zich niet over uit, ook niet over de verschijningsdatum. Fijn hoor, ons een beetje lekker zitten maken.

Bronnen: Acer, Engadget, Gizmodo

KIJK 9/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys