Amerikaan bedenkt vliegende caravan

André Kesseler

12-03-2013 16:00:43

Hoewel het Amerikaanse leger het ene na het andere luchtschipproject schrapt, ziet ene Rhy Thornton toch toekomst voor de zeppelin.

Ooit leken zeppelins het luxe vervoermiddel te gaan worden. Maar de komst van grote passagiersvliegtuigen en het nogal akelig neerstorten van de Hindenburg maakten een einde aan de droom. Toch wil de Amerikaan Rhy Thornton van geen ophouden weten. Via crowdfunding heeft hij een begin gemaakt met het inzamelen van geld voor wat hij een Luxury Airship RV noemt.

Wat Thornton voor ogen heeft is een soort luxe vaartuig. Dat moet zich echter niet op de woelige baren, maar in de lucht gaan voortbewegen. Lees even mee met het afgrijselijke reclamepraatje op de website indiegogo onder de kop: ‘De droom die had moeten zijn.’

Naast het feit dat dit de meest luxueuze en handige manier is om te reizen (de Luxury Airships besturen zichzelf en uw bed, kast, en de keuken zullen altijd bij u zijn) zijn deze luchtschepen op zonne-energie de ware groene toekomst. Ze maken een einde aan onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Een combinatie van eenvoudig in massa te produceren en dus goedkope grafeen supercondensatoren, nieuwe zonnepanelen met een rendement van meer dan 90 procent en de natuurlijke luchtstromen kunnen u een bijna gratis luxe cruise bezorgen. Vaar zo goed als voor niets naar New York, naar Londen, Duitsland, of zelfs helemaal rond de wereld, terwijl uw luchtschip er veilig en automatisch voor zorgt dat u uit de buurt blijft bij slecht weer, politieke onvrede, en de aanvliegroutes van de lokale luchthavens.

Om het zo breed mogelijk te houden, hinkt de bedenker op twee gedachten. Want het Luxury Airship RV is niet alleen bedoeld als vliegende caravan, je kunt er ook gewoon elke dag mee naar je werk. (Niet lachen. Kan best.)

Er is 1 miljoen dollar nodig om het project van de grond te tillen. Toen we net keken, stond de teller op 30 dollar. Mocht je ondanks de crisis nog geld overhebben om te investeren, geef het dan niet aan deze luchtfietser en zijn veredelde ballon. Wees verstandig en steek het in de fik. Dan heb je er tenminste nog even warmte van.

Bronnen: indiegogoPopular Science

Beeld: indiegogoPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar