Amerikaanse douane maakt uitglijer

André Kesseler

11-09-2015 09:00:53

De TSA maakt een domme fout waardoor bagageslotjes heel gemakkelijk kunnen worden opengemaakt.

Er zijn mensen die, als ze op reis gaan, het een prettig idee vinden om hun koffer op slot te doen. Maar als de douane zo’n koffer dan wil doorzoeken, wordt het slotje opengebroken. En dus bedacht de Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) een goed plan. Als iedereen een bepaald soort bagageslot zou gebruiken, dan gaven ze alle dounaniers een loper voor dat ding en hoefden reizigers niet steeds een nieuwe te kopen. Op zich een strak idee en miljoenen Amerikanen hebben inmiddels zo’n Travel Sentry-slot aangeschaft.

Helaas gaf de TSA eind vorige maand een foto van een setje lopers aan The Washington Post die de plaat op internet plaatste. De foto werd er kort daarna weer afgehaald, maar het was al te laat. Een stel ‘sleutelenthousiastelingen’ hebben op basis van die foto de precieze afmetingen van de master key achterhaald en daar een CAD-file van gemaakt. En met zo’n bestand is het een koud kunstje om een sleutel in een 3D-printer na te maken.

De gewraakte foto.

De gewraakte (maar bewerkte) foto van de TSA-sleutels.

Uiteraard werd dat bestand gedeeld via het wereldwijde lek dat het internet heet en op dit moment duiken de eerste filmpjes op van mensen die het trucje met succes uitvoeren. Met dank aan de TSA…

Check hier het filmpje van een Twitteraar die laat zien hoe gemakkelijk het is.

Bron: Wired

Beeld: TSAPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws