Amerikaanse startup ontwikkelt PhoneDrone

André Kesseler

07-05-2015 13:00:40

Waarom zou je een smartphone niet als brein voor een drone gebruiken?

De smartphone die iedereen zo’n beetje op zak heeft, is voorzien van veel van dezelfde technologie waarmee je ook een drone kunt laten vliegen. Een redelijk vlotte chip, een batterij, allerlei sensors en zelfs een camera. En dus bedachten de ontwerpers JD Claridge en Charles Manning een soort exoskelet voor smarthphones. Die tovert een mobiele telefoon om in een PhoneDrone.

Met een speciale app kun je een vluchtplan invoeren dat keurig wordt uitgevoerd als de smartphone in de drone is vastgeklikt. Als je een tweede smartphone hebt, kun je die gebruiken om de PhoneDrone rechtstreeks aan te sturen en het apparaat is geschikt voor een hele reeks Android- en iPhone-modellen.

Claridge en Manning proberen via crowfundingsite Kickstarter geld binnen te halen om de PhoneDrone op de markt te kunnen brengen. Als je 99 dollar (87 euro) overmaakt, krijg je de elektronica voor de drone, de app, en het ontwerpbestand waarmee je het exoskelet zelf in je 3D-printer kunt afdrukken. Geen 3D-printer? Dan had je voor 199 dollar (175 euro) een kant en klaar model kunnen bestellen, maar die gelimiteerde oplage is inmiddels uitverkocht. Als je toch een complete PhoneDrone wilt, ben je aangewezen op het model van 249 dollar (219 euro).

25c542298c27dead8c1fcb56a20805cf_original

De Kickstartercampagne loopt goed, want met nog 35 dagen te gaan, is al bijna 66.000 van de benodigde 250.000 dollar binnengesleept. De uitvinders denken dat ze de eerste drones in november kunnen leveren.

Bronnen: KickstarterPopular Science

Beeld: xCraftPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar