Deze angstaanjagende robot doet mensen pijn

KIJK-redactie

15-06-2016 09:00:11

angstaanjagende robot

Een Amerikaanse kunstenaar heeft een angstaanjagende robot gemaakt die mensen doelbewust steekt met een naald.

Er zijn mensen met een robotfobie. Bijvoorbeeld omdat ze voor fysiek letsel kunnen zorgen, onze banen mogelijk inpikken of in de toekomst zelfs de hele planeet overnemen. Om die angsten nog wat extra aan te wakkeren, heeft een Amerikaanse kunstenaar nu een robot gemaakt die mensen pijnigt.

Naald door vinger

De kunstenaar, genaamd Alexander Reben, maakte een robot die maar één functie heeft: mensen met een naald pijn doen. Wanneer je je vinger naast de robot legt, strekt de mechanische arm van de robot zich uit en kan hij ervoor kiezen om een naald door je vinger te steken.

Of hij je daadwerkelijk prikt, is de vraag. De robot steekt immers niet altijd; hij beslist zelf wanneer hij besluit iemand te verwonden. Zelfs de maker van de robot weet niet wanneer de gewelddadige robot overgaat tot actie.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Maatschappelijke kwestie

Met zijn creatie gaat Reben bewust in strijd met de eerste twee wetten van robotica, die in 1942 zijn opgesteld door sciencefictionschrijver Isaac Asimov. Die stellen dat een robot een mens geen letsel mag toebrengen en opdrachten van de mens moet gehoorzamen.

De kunstenaar wil met zijn project een maatschappelijke kwestie aanzwengelen. Volgens hem zijn dit soort robots tegenwoordig heel eenvoudig te maken en hij hoopt dat zijn robot mensen aan het denken zet.

Bronnen: ScienceAlert, Daily MailPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis