Apollo-astronaut Ed Mitchell overleden

kijkmagazine

06 February 2016 10:00

Ed Mitchell

Ed Mitchell, die in 1971 als zesde persoon ooit op de maan landde, is afgelopen donderdag gestorven.

Van de twaalf mensen die ooit over de maan liepen, zijn er nu nog maar zeven in leven. Gisteren maakte de NASA namelijk bekend dat Apollo 14-astronaut Ed Mitchell op 85-jarige leeftijd afgelopen donderdag is overleden – één dag voor het 45-jarig jubileum van zijn maanlanding.

Ed Mitchell landde op 5 februari 1971 samen met Alan Sheppard op de maan, als onderdeel van de Apollo-14 missie. Daar vestigden ze onder andere het record voor de grootste te voet afgelegde afstand over het maanoppervlak. Ook brachten ze maar liefst 45 kilogram aan maanstenen mee terug naar de aarde.

Ed Mitchell op de maan

Ed Mitchell op de maan.

Geen warme gevoelens

KIJK sprak onlangs nog met Mitchell, waarbij we ontdekten dat de astronaut niet erg veel enthousiasme meer kon opbrengen over zijn legendarische reis:

“De maan ziet er voor mij niet anders uit dan voor anderen. (…) Het was een missie. Ik heb er geen warme gevoelens aan overgehouden. Been there, done that.”

Liever praatte hij over hoe je volgens hem met je gedachten de fysieke wereld kunt beïnvloeden en zijn ideeën over buitenaards leven. Je vindt het hele artikel terug in KIJK 8/2015 en op Blendle.

Bron: NASA


Meer Nieuws