App: Evolution

VB

24-09-2012 13:00:00

App Evolution - banner

Toen het Natural History Museum (NHM) in Londen besloot een app te maken over evolutie, ging het bepaald niet over één nacht ijs. Alles, maar dan ook álles moest erin. En dat heeft de bizar complete iPad-app Evolution opgeleverd.

Een lust voor het oog is de geïllustreerde tijdlijn die je van de eerste levensvormen op aarde meeneemt naar de moderne mens. Bij elke levensvorm vind je een aanklikbaar bolletje waarachter de bijbehorende informatie schuilgaat, soms aangevuld met driedimensionale stukken uit de collectie van het NHM.

Daarnaast is er de geologische tijdslijn, die je de achtergronden (en ingesproken tutorials!) bij de verschillende tijdvakken geeft. Ook gaaf: de time-globe-functie. Hier zie je de geschiedenis terug op een draaibare wereldbol. Scroll door de tijd en zie hoe de continenten uit elkaar glijden.

App Evolution - screenshot

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de videotutorials van het paleontologenteam van het NHM, de evolutiemijlpalen met onder meer de ins en outs van de Cambrische explosie en het aan land gaan van leven, en de biografietjes van evolutiehelden.

Kortom: een schitterende app die dankzij de enorme hoeveelheid informatie zelfs voor de relatief hoge app-prijs een koopje is.

***** | iPad | 10,99 euroPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar