AR-spel Minecraft Earth komt eraan

Karlijn Klei

14 July 2019 10:59

minecraft

Pas op Pokémon Go, ook computerspel Minecraft komt met een augmented reality-spel voor op de smartphone. De besloten bèta verschijnt binnen twee weken.

Halverwege mei hoorden we er voor het eerst over; Minecraft Earth, een augmented realityversie van het gelijknamige computerspel voor op je telefoon. Ontwikkelaar van het miljoenenspel Mojang liet afgelopen week weten dat de besloten bèta van het AR-spel binnen twee weken voor iOS zal verschijnen.

Lees ook:

Blokkenspel

De kans is groot dat je weleens van Minecraft hebt gehoord. Het spel, dat in 2011 uitkwam, is sindsdien namelijk uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Het sandbox spel, dat geen echt einde heeft, draait om het verkennen van de blokkige wereld, het verzamelen van grondstoffen en schatten, en het bouwen van huis tot waar monument.

Zoals we eerder bij vergelijkbare spellen als Pokémon Go zagen, neemt de AR-versie van Minecraft Earth de hele boel mee naar de echte wereld. Zo kunnen spelers hun ‘kubusbouwsels’ met hun telefoons als een soort hologrammen in real life plaatsen – alleen of met vrienden.

iOS

De versie van het AR-spel, dat binnen twee weken op iOS-telefoons verschijnt, is een besloten bèta. Dat is een soort testronde voor een handvol gebruikers alvorens de makers de zogenaamde open bèta vrijgeven – waar iedereen aan kan meedoen, en dus feedback op kan geven. Android-gebruikers zijn volgens Mojang kort na de twee weken aan de beurt.

Of de mobile game net zo groot wordt als Nintendo’s Pokémon Go, moeten we afwachten. Maar met (tientallen) miljoenen Minecraft-spelers wereldwijd, zit het er dik in. Wanneer we de full release van het spel kunnen verwachten, is nog onbekend.

Je kunt je hier registeren om deel te nemen aan de besloten bèta.

Bronnen: Minecraft, Engadget, Tweakers

Beeld: Minecraft

KIJK 7/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!


Meer Filmpjes