Aston Martin maakt strakke privéduikboot

Naomi Vreeburg

30 September 2017 09:59

aston martin

James Bond is dol op de auto’s van Aston Martin. Zal de spion dit vaartuig van de Engelse fabrikant ook kunnen waarderen?

Wanneer je aan een duikboot denkt, zie je een metalen sigaar voor je met zo’n verticale opbouw. Niet echt elegant dus. En daar heeft Aston Martin, het Engelse automerk waarvan de creaties nu niet bepaald een koopje zijn, een broertje dood aan. Door een samenwerking aan te gaan met Triton Submarines, bouwer van persoonlijke duikboten, wil Aston Martin hier verandering in brengen met het Neptunus Project.

Deze week brachten ze een afbeelding naar buiten van een beoogde privéduikboot die nog weinig weg heeft van een saaie, metalen sigaar. Het gaat om een limited edition waar je 4 miljoen dollar (omgerekend zo’n 3,4 miljoen euro) voor moet neerleggen. Je kunt er zowel boven als onder het wateroppervlak mee varen en er is plek voor drie personen.

Yellow submarine

Verder zijn er nog geen specificaties van de duikboot bekend, maar het vaartuig zou zijn gebaseerd op de 1650/3 LP – een kleine onderzeeër van Triton Submarines. Deze is slechts 1,8 meter lang en ook bedoeld voor drie personen. De 1650/3 LP wordt aangedreven met een 30 kWh-batterij en weet 12 uur onder water te blijven en 5,6 kilometer per uur te behalen.

aston martin

Maar waar de 1650/3 LP van Triton Submarines een – in onze ogen – lelijke yellow submarine is, ziet de Aston Martin-onderzeeër er strak uit.

James Bond

Aston Martin richt zijn aandacht overigens al een tijdje niet meer alleen op auto’s. Vorig jaar onthulde de bouwer de AM37, een motorboot. James Bond, uitgesproken fan van de Aston Martin-auto’s, zal er vast blij mee zijn dat de fabrikant nu ook waterspeeltjes maakt.

Bronnen: New Atlas, Engadget

Lees ook: 

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws