Aurora Station het eerste luxehotel in de ruimte?

kijkmagazine

10-04-2018 08:59:05

aurora station

In dit onafhankelijke ruimtestation kun je over vijf jaar genieten van je vakantie. Reserveren kan nu al!

Wil je met je eigen ogen zien dat de aarde rond is, maar wil je niet jezelf afschieten zoals Mad Mike dat onlangs deed? De start-up Orion Span, gespecialiseerd in ruimtetechnologie, is bezig met het ontwerpen van ruimtestation Aurora Station, waarin je kunt overnachten terwijl je uitkijkt over onze planeet.

En niet zomaar: je verblijft dan in een luxe ‘hotelkamer’. Je moet wel even een paar jaar wachten, want het ruimtestation gaat pas in 2021 de lucht in en het jaar erna wordt het echt geopend.

Niets nieuws?

We horen je al denken: is dit nieuw? En inderaad, dit soort plannen zijn al eerder geroepen en nee, er is nog steeds geen echt ruimtehotel. Afgelopen jaar schreven we bijvoorbeeld over de Russen die een hotel aan het ISS willen koppelen. Ze zullen wel hard aan het werk zijn, want er is verder nog geen nieuws over.

En dan was er het Galactic Suite Project dat in 2007 van start ging. Dit project moest net zoals Aurora Station een onafhankelijk ruimtehotel worden. De website hiervan is echter sinds 2014 al niet meer bijgewerkt.

Aantrekkelijk

Gaat het Orion Span wel lukken? Het team heeft in ieder geval hoge verwachtingen en probeert het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om mee te gaan.

Ten eerste zal een twaalfdaagse reis ‘slechts’ 9,5 miljoen dollar (meer dan 7,5 miljoen euro) kosten. Dit in vergelijking met het bijna vierdubbele bedrag dat je voor het ISS-hotel moet betalen. Daarnaast kun je optimaal genieten van het uitzicht, want het team claimt dat Aurora Station het ruimtestation wordt met de meeste ramen.

Eerste ontwerp

Het ruimtehotel zal meer dan driehonderd kilometer boven het aardoppervlak om de aarde gaan cirkelen. Dat is ongeveer honderd kilometer lager dan het ISS. Er kunnen in het eerste ontwerp vier reizigers mee en twee bemanningsleden, maar het station wordt zo ontworpen dat er later – als er veel animo voor is – meer cabines aan kunnen worden gekoppeld. Zo zal een cabine er ongeveer uit gaan zien:

aurora station

Enthousiast geworden? Je kunt alvast reserveren (met een aanbetaling van tachtigduizend dollar) en je moet even een cursus doen die normaal gesproken twee jaar duurt, maar nu is gepropt in drie maanden. Succes!

Bronnen: Orion Span, New Atlas, Science Alert

Beeld: Orion Span

Lees ook:

KIJK 4/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Foto's

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis