Auto in 3D afgedrukt

André Kesseler

30-09-2014 16:00:10

’s Werelds eerste, door een 3D-printer gemaakte auto gaat de weg op.

Het ontwerp van de 3D-geprinte auto van het Amerikaanse bedrijf Local Motors was al te zien op de International Manufacturing Technology Show in Chicago, maar het eerste prototype is nu geprint, afgebouwd en klaar voor gebruik.

De auto, die de naam Strati kreeg, werd in 44 uur geprint en bestaat uit een kleine 50 onderdelen. Het grootste deel van de carrosserie is opgebouwd uit met koolstofvezel versterkt acrylonitril-butadieen-styreen (ABS), het soort plastic waar ook Legoblokjes van zijn gemaakt. De Strati kan zo’n 60 kilometer per uur halen en op de elektromotor ongeveer 120 kilometer afleggen. Maar er kan ook een benzinemotor(tje) in worden geplaatst.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens Jay Rogers van Local Motors zou deze techniek in de toekomst voor veel goedkopere auto’s kunnen zorgen. De Strati zou ergens tussen de 18.000 en de 30.000 dollar (14.300 tot 24.000 euro) gaan kosten. Er moet nog het een en ander aan het ontwerp worden veranderd om de Strati veiliger te maken, maar bij Local Motors denken ze dat ze de eerste 3D-geprinte auto’s over 12 tot 18 maanden kunnen gaan bouwen.

Bronnen: The New York Times / Discovery News

Beeld: Local MotorsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis