Bellen met visitekaartjes

VB

03-01-2014 13:00:17

Het good old papieren visitekaartje krijgt serieuze concurrentie. Nog even en je deelt visitekaartjes uit met een ingebouwde telefoon, mét jouw nummer erin voorgeprogrammeerd.

In een steeds digitalere wereld voelt het toch wat suf om papieren visitekaartjes uit te delen, met telefoonnummers erop die o-ver-ge-tikt moeten worden. Veel te omslachtig! Toegegeven, je zou je telefoonnummer op het kaartje kunnen vervangen door een QR-code, zodat een nummer na scannen meteen op iemands telefoon verschijnt. Maar dat vraagt nog steeds om minstens drie handelingen: het installeren van een QR-codescanner, het scannen van de code, en het klikken op het nummer om het daadwerkelijk te draaien. Als het aan de makers van Simphonie ligt, wordt bereikbaar zijn via je visitekaartje veel eenvoudiger, dankzij een kaartje dat een mobiele telefoon is waarmee de ontvanger jou kan bellen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Er zitten wel wat haken en ogen aan dit idee. Ten eerste: wie betaalt voor de belletjes vanaf je visitekaartje? Waarschijnlijk jij. Ook is het contact vooralsnog eenzijdig: voorlopig kan een visitekaartje wel bellen, maar niet worden gebeld. Best onhandig als je een oproep mist en dus niet terug kunt bellen. (De makers geven wel aan die terugbelfunctie te willen ontwikkelen.)

Tot slot zijn de kaartjes zelf ook bepaald niet goedkoop. Het ziet ernaar uit dat ze per stuk minstens 8 dollar (bijna 6 euro) moeten kosten.

Bron: SimphoniePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis