KIJK zoekt het beste tech-idee van 2017

KIJK-redactie

16-08-2017 08:59:05

tech-idee 2017

KIJK gaat op zoek naar het beste Nederlandse tech-idee van 2017. En vanaf vandaag kun jij stemmen op je favoriet.

Tal van Nederlandse studenten en start-ups zijn druk bezig met innovatieve technologie. Bekende voorbeelden zijn Boyan Slat, die zich inzet om de oceanen vrij van plastic te maken, of de teams die de World Solar Challenge domineren. Welke van de nieuwste innovaties verdienen een plekje in de spotlight? En wat is het állerbeste tech-idee van 2017? Komende maanden beoordeelt KIJK samen met het publiek én een zorgvuldig gekozen jury de beste inzendingen.

Stem op je favoriet

De redactie heeft een longlist van twintig inspirerende, recente tech-ideeën van eigen bodem samengesteld. De longlist is tot stand gekomen in samenspraak met onafhankelijke experts, technische universiteiten en instanties die start-ups een plek geven.

Van 16 augustus tot en met 13 september kan iedereen stemmen op zijn favoriet. De resultaten van deze publieksstemming bepalen voor 50 procent de uitslag van de wedstrijd. De overige 50 procent wordt bepaald door een deskundige jury onder leiding van Naomi Jansen (redactie KIJK).

Enthousiasme aanwakkeren

“Vorig jaar organiseerde KIJK voor de eerste keer de wedstrijd Het beste tech-idee. Een succes. Ruim 3600 mensen brachten online hun stem uit op de Nederlandse start-up die de prijs volgens hen dubbel en dwars verdiende. Voor ons een bevestiging dat er veel interesse is in technologie hoogstandjes van eigen bodem”, zegt Jansen.

In 2016 wonnen Leidse, Delftse en Rotterdamse onderzoekers met hun idee om met behulp van 3D-printtechnieken open ruggetjes te dichten bij ongeboren kinderen. “Ook dit jaar hebben we weer tal van briljante ideeën langs zien komen. Voor KIJK een reden om Het beste tech-idee van 2017 te organiseren. Niet alleen om de studenten en kleine bedrijfjes een zetje in de rug te geven, maar ook om het enthousiasme voor Nederlandse innovaties nog meer aan te wakkeren.”

Genomineerden

De twintig genomineerden zijn Noomi, Physee, Nowi Energy, Sencorables, GUTS, Polariks, BitSensor, Asperitas, StormRam 4, Travis the Translator, WheelReveal, SunGlacier, Mestic, LabFresh, AER, InkBeams, Lightyear, QUBI, Belong en Roader. Meer informatie over deze initiatieven vind je hier.

Op 16 november maken we de winnaar bekend en gaan we met een filmcrew langs bij de winnaars! Vanaf die dag ligt ook de KIJK-editie in de winkel waarin de tien best beoordeelde tech-ideeën uitgebreid staan beschreven.

Stem hier op het tech-idee dat volgens jou de prijs verdient!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis