Bezoek het Kasteel van Versailles in VR

Naomi Vreeburg

01-10-2019 08:59:54

kasteel van versailles

Google’s Arts and Culture-afdeling heeft de handen ineengeslagen met het Kasteel van Versailles om je een unieke VR-beleving te bezorgen.

Altijd al het Kasteel van Versailles willen bewonderen, maar heb je totaal geen zin in de vele toeristen die je haast omver lopen? Wanneer je in het bezit bent van een HTC Vive of Oculus Rift heb je geluk. Google heeft samen met de toeristische trekpleister een app ontwikkeld waarmee je het kasteel in virtual reality kunt bezoeken.

Lees ook:

4 TB

Google’s Arts and Culture-afdeling maakte daarbij gebruik van fotogrammetrie, een bepaalde techniek om 2D-beelden om te zetten in 3D-modellen. In twaalf dagen tijd wisten de makers van de app 24 kamers – wat overeenkomt met ruim 36.000 vierkante meter – vast te leggen. Én verzamelde Google meer dan 4 Terabyte aan foto’s.

De software is gratis te downloaden op Steam. In de VR-omgeving kun je bovendien met je bewegingsgevoelige controllers objecten in het Kasteel van Versailles aanwijzen om meer informatie erover te verkrijgen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Geen VR-bril

Wie geen HTC Vive of Oculus Rift in zijn kast heeft liggen, hoeft overigens ook niet per se naar het kasteel toe om de verschillende objecten te bewonderen. Op de website van Versailles: The Place is Yours kun je losse 3D-modellen bekijken. Zoals de juwelendoos van koningin Marie-Antoinette van Oostenrijk.

Overigens kun je ook al sinds 2013 via Street View het interieur van het kasteel bekijken vanuit je luie stoel.

Bronnen: Engadget, Arts and Culture, Computeridee.nl

KIJK 10/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes