Uittreding gesimuleerd met virtual reality

KIJK-redactie

30-08-2013 16:00:05

Bijna-doodervaring

Een groep psychologen heeft het voor elkaar gekregen om een uittreding te simuleren. Met behulp van virtual-reality-headsets kregen de proefpersonen het gevoel dat ze buiten hun eigen lichaam waren gestapt.

De bijna-doodervaring bleek niet eens zo moeilijk na te maken. Onderzoekers probeerden eerst mensen naar beelden van zichzelf te laten kijken, maar dat was niet genoeg om het echte gevoel te creëren. Daarom werd de hartslag van de proefpersonen als een pulserend wit licht om hun virtuele lichaam geprojecteerd, zoals je hieronder kunt zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Blijkbaar kun je je hersenen goed voor de gek houden als je jezelf ziet in een beeld dat overeenkomt met je interne organen (in dit geval je hart). De psychologen hopen met hun virtual-reality-experiment bijvoorbeeld mensen met anorexia te helpen, die een verkeerd beeld van hun eigen lichaam hebben.

Bronnen: Psychological Science, DVICE

Beeld: RedIceCreationsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar