Boeing wil ook een zonne-drone

Naomi Vreeburg

15-06-2016 11:09:29

Boeing

Boeing heeft onlangs een patent ingevuld voor een wel heel bizar zonne-vliegtuig.

Er worden wel vaker interessante patenten ingediend, maar wanneer Boeing dit doet zijn we een en al oor. En wanneer daar ook nog eens een tof filmpje bij zit, worden we helemaal enthousiast. Het gaat hier om een patent voor een drone met een bizar design dat voor een lange periode op grote hoogte kan vliegen.

Het concept ziet er vreemd uit. Het bestaat uit tien rotors en is bezaaid met zonnepanelen. Het toestel kan volgens Boeing door zijn design zo draaien dat hij altijd genoeg zonlicht vangt. In tegenstelling tot zonnevliegtuigen als Solar Impulse 2. Dit zonlicht zou het toestel opslaan en gebruiken op tijden dat er nauwelijks zonlicht is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Facebook en Google zijn ook al een tijdje bezig met het maken van een drone die lange tijd in de lucht kan blijven hangen. Maar waarom doet Boeing mee aan deze ‘hype’? Ten eerste, het is een luchtvaartbedrijf en ten tweede zou deze drone in de toekomst kunnen dienen als vervanger van de satelliet. En aangezien Boeing ook een commerciële satellietenbouwer is, slaat het bedrijf twee vliegen in één klap.

Bronnen: Digital Trends, GeekWirePodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar