Boek: De psychopaat in mij

kijkmagazine

28 July 2014 13:00

De psychopaat in mij - header

In De psychopaat in mij geeft neurowetenschapper James Fallon ons aan de hand van zijn eigen verleden meer inzicht in psychopathie.

Tijdens zijn onderzoek ontdekt James Fallon, Amerikaans neurowetenschapper, dat zijn hersenen enorm veel lijken op die van een psychopaat. En dit terwijl hij zichzelf altijd heeft gezien als een normale, getrouwde man met drie kinderen die heel fijn in de omgang is.

De psychopaat in mij - coverFallon besluit zijn eigen leven onder de loep te nemen en komt erachter dat hij genoeg eigenaardigheden heeft. Zo kampte hij in zijn jeugd met paniekaanvallen, hangt hij altijd de beest uit en is hij ontzettend onbetrouwbaar. Allemaal eigenschappen die psychopaten ook kunnen hebben. Aan de hand van zijn eigen verleden geeft de neurowetenschapper ons in het boek De psychopaat in mij meer inzicht in psychopathie.

Doordat Fallon alles tot in detail uit wil leggen en de vaktermen op zijn zachtst gezegd niet bepaald simpel zijn, haalt hij de vaart bij sommige passages uit het verhaal. Desalniettemin: een leerzaam en uniek boek.

*** | 224 pagina’s | € 19,95 (paperback) of € 11,99 (e-book)

Tekst: Naomi Jansen


Meer Nieuws