Boek: Het verhaal van de Hitlerjugend

kijkmagazine

07-12-2011 09:00:13

Het verhaal van de Hitlerjugend - banner

In Het verhaal van de Hitlerjugend lees je hoe het nazibewind tieners indoctrineerde en inzette.

Een boek over de Tweede Wereldoorlog, daarmee maak je als auteur of uitgever nauwelijks nog indruk op de KIJK-redactie; over deze periode is nu eenmaal al zó ontzettend veel geschreven… Maar als een deelonderwerpje helemaal wordt uitdiept, spitsen we wél onze oren. Zoals bij de heruitgave Het verhaal van de Hitlerjugend, waarin de Britse schrijfster Brenda Ralph Lewis inzoomt op de jeugdbeweging van het Derde Rijk.

Het verhaal van de Hitlerjugend - coverSowieso vormt de Hitlerjugend een intrigerend onderwerp waar je zelden over leest. Meestal gaat het in WOII-boeken toch over bijvoorbeeld militaire operaties of de Holocaust, niet over hoe tieners door het nazibewind werden geïndoctrineerd en ingezet. Terwijl ook dat laatste zeker een uitvoerig boek verdient.

Bovendien, zo mag in deze economisch zware tijden wel worden vermeld, is Het verhaal van de Hitlerjugend prettig geprijsd. Terwijl een simpele, Nederlandstalige paperback tegenwoordig al gauw een kleine twintig euro kost, betaal je in dit geval 14,95 euro voor een hardcover met veel historisch beeldmateriaal. (En wees gerust: de foto’s laten niet alleen maar kloeke Duitse knullen in korte broeken zien…)

Tegelijk met Het verhaal van de Hitlerjugend heeft uitgeverij Deltas overigens nog drie boeken uitgebracht: Hitlers buitenlandse vrijwilligers, De Gestapo en Het dagelijks leven in Nazi-Duitsland. Zelfde uitvoering, zelfde prijs, een ook over lekker specifieke onderwerpen. Goed spul, kortom, voor de WOII-fanaat die graag wat dieper op de zaken in gaat.

Brenda Ralph Lewis: Het verhaal van de Hitlerjugend | hardcover | 192 pagina’s | € 14,95 | ISBN 978 90 447 3242 9Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws