Boek: Ontspoorde wetenschap

KIJK-redactie

2013-01-17 09:00:08

Ontspoorde wetenschap - banner

In Ontspoorde wetenschap duikt onderzoeksjournalist Frank van Kolfschooten in de wereld van het wetenschappelijk plagiëren en fingeren.

Sinds de fraudezaak van hoogleraar sociale psychologie Diederik Stapel ligt academisch Nederland meer dan ooit onder een vergrootglas. Met Ontspoorde wetenschap doet onderzoeksjournalist Frank van Kolfschooten daar nog een schepje bovenop, door oude én recente dubieuze oplichtingszaken bij universiteiten aan de kaak te stellen.

Ontspoorde wetenschap - coverSteeds weer duikt Van Kolfschooten diep in de wereld van het plagiëren en fingeren. Hierbij verliest hij zich soms in de details, waardoor bepaalde hoofdstukken lang van stof zijn. Afgezien daarvan is het vaak verbijsterend om te lezen hoe academici schaamteloos en puur voor eigenbelang de boel oplichten.

Kortom: een heldere uiteenzetting over een voor de buitenwereld verborgen circuit, wat het juist voor niet-ingewijden uiterst boeiend maakt.

**** | 320 pagina’s | €19,95

Tekst: Stef Meijers


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.