CBS rapporteert over Nederland in 2012

kijkmagazine

06 May 2013 09:00

Vorige week publiceerde het CBS een overzicht van de Nederlandse maatschappij in 2012. Daarin schetste het bureau aan de hand van vijftien thema’s een beeld van ons land in het afgelopen jaar.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceert elk jaar een rapport waarin het terugkijkt op het jaar daarvoor. Tot zover is de publicatie Nederland in 2012 dus geen uitzondering. Het overzicht werd echter nog nooit zo vroeg in het jaar uitgebracht en was nog nooit zo breed georiënteerd. Zoals in het voorwoord van de publicatie staat: “Deze tijd vraagt meer dan ooit om actuele cijfers, waarmee een snelle reactie op de ontwikkelingen en reflectie mogelijk zijn.”

Zo op het eerste oog ging (of gaat) het niet zo goed. Hoofdstukken met titels als ‘Economie krimpt’, ‘Huishoudens kunnen minder besteden’ en ‘Woningmarkt verder ingezakt’ dragen bij aan dat beeld.

Toch is er ook goed nieuws. Zo kon de export de economische krimp beperken, deed de chemiesector het prima, nam het aantal zelfstandigen toe en is de veiligheid verbeterd. We voelen ons niet alleen veiliger, het ís ook echt veiliger.

Zelf kijken hoe goed, of slecht, het gaat met Nederland? De (overzichtelijke) publicatie staat online.

Bronnen: ‘Nederland in 2012’persbericht CBS


Meer Nieuws