Chinezen ontwikkelen elf-potige legerrobot

Naomi Vreeburg

25-09-2014 11:00:11

China is bezig met het maken van een elfpotige legerrobot. De ‘Crab Walker’ zal zijn uitgerust met een automatisch kanon.

“Wat de Amerikanen kunnen met hun ‘Big Dog Robot’, kunnen wij ook”, moeten Chinese wetenschappers hebben gedacht. Zij zijn hard op weg met het ontwikkelen van hun eigen lopende robots die kunnen worden ingezet in het leger. De bots moeten over ruwe terreinen kunnen lopen en zullen een automatisch kanon op hun rug dragen.

Uitrusting

De zogenoemde Crab Walker zal naar schatting maar liefst 6 meter hoog worden en zijn uitgerust met elf poten. Vier aan elke zijde die zorgen dat de bot kan lopen, twee aan de achterkant en één aan de voorkant die zorgen dat hij stabieler staat. Wanneer de robot loopt, trekt hij deze drie poten in om zich sneller te verplaatsen.

De Crab Walker is in staat om een 30mm automatisch kanon mee te slepen. Dit wapen is ook te vinden op vechtvoertuigen zoals de Chinese ZBD-03 en ZBL-09. Het kanon kan ook door andere wapens worden vervangen.

Studentenverslag

Wat begon als een onderzoeksverslag van studenten van de Nanjing University of Technology is uitgegroeid tot een aantal prototypes die steeds weer worden verbeterd. Het doel is om de lopende robots te gaan gebruiken om het leger te ondersteunen wanneer ze onder vuur liggen op terreinen waar voertuigen met wielen moeilijk bij komen.

Bronnen: Epoch Times, Popular Science

Beeld: CJDBY.netPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws