Apparaatje dat auto’s zelfrijdend maakt van de baan

Naomi Vreeburg

18-11-2016 10:00:23

comma one

Van Comma One werd beweerd dat het een normale auto heel gemakkelijk zelfrijdend kon maken. Gaaf! Maar we hebben te vroeg gejuicht.

In de rubriek Bites van KIJK 12/2016 spreken we over het slimme doosje van George Hotz dat een productieauto kan omtoveren tot zelfrijdend en zelflerend vehikel. Volgens ons een veelbelovende techniek, maar helaas: toen de editie al lang en breed bij de drukker lag, kregen we van een oplettende websitebezoeker te horen dat het project van Hotz is gecanceld.

Dit liet de voormalig hacker weten op het officiële Twitteraccount van Comma.ai. Hotz besloot het apparaatje Comma One niet verder te ontwikkelen na een brief te hebben ontvangen van de National Highway and Traffic Safety Administration (NHTSA). Deze organisatie wilde dat Hotz vijftien vragen beantwoordde over het felgroene doosje voordat het op de markt mocht worden gebracht.

In plaats van de NHTSA van reactie te voorzien, trok Hotz de spreekwoordelijke stekker uit het apparaat om zich “op andere producten en markten te richten”, want een leven waarin hij moest “dealen met regulators en rechters” zag hij niet zitten. Opmerkelijk en jammer.

Bron: TechCrunchPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar