Creditcard verandert steeds van nummer

Naomi Vreeburg

04-10-2016 11:00:40

creditcard

Deze creditcard moet cybercriminelen hoofdpijn gaan bezorgen. Figuurlijk dan.

Online creditcard fraude is een groeiend probleem. Cybercriminelen kunnen op meerdere manieren achter je creditcardgegevens komen. Bijvoorbeeld door het hacken van consumentenwebsites of phishing. En totdat de kaart wordt geblokkeerd, kunnen onverlaten ermee betalen. Maar een nieuw ontwikkelde creditcard moet daar verandering in brengen.

Creditcardnummer

De kaart, bedacht door twee Franse banken en een beveiligingsbedrijf, verandert om het uur van nummer. Althans, de laatste drie cijfers van de code worden steeds vervangen. Het oude nummer is dus na een uur onbruikbaar. Dit geeft cybercriminelen minder lang de tijd om grote geldbedragen te innen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De nieuwe creditcard ziet er hetzelfde uit als de reguliere, behalve dat er een klein scherm op de achterkant van de kaart aanwezig is waarop het veranderende nummer wordt aangegeven. Een kleine lithiumbatterij voorziet het scherm van stroom.

Als alles volgens plan verloopt, zal Motioncode – zoals de technologie is genoemd – eind 2017 worden getest in Frankrijk, Polen en Mexico.

Bronnen: Geek, Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

De nieuwste editie van KIJK is nu verkrijgbaar