Darwin’s LEGO-Beagle in aantocht

KIJK-redactie

03 March 2015 13:00

LEGO is tijdloos. Stem en grijp je kans om binnenkort je eigen HMS Beagle en haar crew in elkaar te legoën.

De HMS Beagle, het zeilschip waarmee Charles Darwin de wereld over ging, staat op het punt om te worden herboren. Luis Penã, een Chileense hoogleraar uit Santiago, was zo onder de indruk van het beroemde vaartuig dat hij hem nabouwde. Niet van hout, maar van ruim tweeduizend LEGO-steentjes.

Potentiële liefhebbers

Compleet met acht bemanningsleden, waaronder de wereldberoemde grondlegger van de evolutietheorie Darwin himself, pronkt het schaalmodel van de HMS Beagle voorlopig alleen nog op Penã’s schoorsteenmantel. Maar niet voor lang als het aan hem ligt – en jij kunt hem daarbij helpen.

Met zijn ontwerp denkt de hoogleraar hoge ogen te scoren bij het grote publiek en de jury. Het is namelijk aan jou, 9999 andere potentiële liefhebbers en het LEGO-keuringspanel of de ongeveer 80 centimeter grote HMS Beagle daadwerkelijk in productie wordt genomen. Dus als jij wel in bent voor een kunststof reïncarnatie van Darwin’s legendarische schip inclusief crew, breng dan hier jouw stem uit.

LEGO-ideeën

Tot slot nog een kleine kanttekening namens Penã: de zeilen van het schip zijn nu gemaakt van LEGO-steentjes, maar als het in productie komt, zullen ze van echt canvas worden gemaakt. Dit scheelt ruim zevenhonderd steentjes en het komt de stabiliteit en natuurlijk de verkoopprijs ten goede.

Mocht je nog steeds niet overtuigd zijn, dan zijn er gelukkig nog tal van andere LEGO-ideeën die het bekijken waard zijn. Wat dacht je van een miniatuurversie van de Large Hadron Collider?

Bronnen: LEGO Ideas, The Guardian


Meer Nieuws