Details Hyperloop bekendgemaakt

kijkmagazine

13 August 2013 09:00

Hyperloop

Eerder schreven we er al over op deze site: de Hyperloop, het toen nog erg mysterieuze vervoermiddel dat Paypal-, Tesla Motors- en SpaceX-oprichter Elon Musk in gedachten had. Inmiddels heeft Musk meer bekendgemaakt over zijn plan.

In een blogpost op de site van Tesla Motors lezen we dat Musk vooral teleurgesteld was in een 70 miljard dollar kostende hogesnelheidstrein die moet worden ingezet tussen de Californische steden San Diego en Sacramento. “Hoe kan het dat in het thuis van Silicon Valley en JPL – die ongelofelijke dingen doen zoals alle kennis van de wereld indexeren en rovers op Mars zetten – een bullet train zou worden gebouwd die een van de duurste per mijl is en een van de traagste ter wereld?”

Bloomberg Businessweek omschrijft hoe Musks alternatief in elkaar steekt:

“De Hyperloop zou mensen vervoeren via aluminium cabines in stalen buizen. Volgens hem lijkt het ontwerp nog het meeste op een dubbelloopsgeweer waarbij de lopen voor het grootste deel van de reis naast elkaar liggen en aan beide uiteindes met elkaar verbonden zijn. Deze buizen liggen op pilaren die circa 50 tot 100 meter van elkaar vandaan staan. De cabines zouden tot 1300 kilometer per uur reizen.”

Hyperloop - artist's impression

De Hyperloop is volgens Musk vooral geschikt voor steden die minder dan 1600 kilometer van elkaar vandaan liggen – zoals Los Angeles en San Francisco, of New York en Washington D.C. In Nederland zou dat uiteraard betekenen dat je zelfs Maastricht en Groningen nog gemakkelijk met een Hyperloop zou kunnen bevinden

Lees meer over de Hyperloop in de genoemde blogpost van Musk, dit artikel van Businessweek, en dit interview met Musk met Businessweek.

Beeld: Elon Musk


Meer Nieuws