Dierentuin wil dat je dodelijke spinnen vangt

Naomi Vreeburg

27-01-2017 13:00:33

dodelijke spinnen

Het Australian Reptile Park heeft een verzoekje waar menig mens nee tegen zal zeggen.

Ben jij zo iemand die spinnen meteen plat mept als ze binnen een straal van 5 meter bij je in de buurt komen? Dan is er geen haar op je hoofd die eraan denkt om een Australische dierentuin te helpen bij hun noodkreet. Het Australian Reptile Park in New South Wales roept mensen op dodelijke spinnen, zoals de Australische trechterwebspinnen, te vangen en levend naar de dierentuin te brengen.

Voorraad raakt op

Maar waarom? Het park heeft de spinnen nodig om antigif te maken, zodat wanneer de dieren iemand bijten er een goede behandeling voorhanden is. De dierentuin is een van de weinige die het gif van de potentieel dodelijke trechterwebspinnen verzamelt. Helaas kwamen er vorig jaar te weinig ‘spindonaties’ van het publiek binnen om de voorraad een beetje op peil te houden.

Wanneer de achtpotige dieren eenmaal door het publiek zijn afgeleverd, worden ze naar een “big, beautiful milking room” gebracht. Vervolgens halen melkers het venijnige goedje uit hun giftanden met een dunne pipet, waarna ze het gif naar het lab brengen.

Hoe vang je de dodelijke spinnen?

Weten hoe je einde eruitziet als je het antigif niet krijgt ingespoten wanneer je bent gebeten door een trechterwebspin? Ongeveer een half uur na de knauw krijg je kippenvel, ga je gigantisch zweten, trekken je spieren ongecontroleerd samen en krijg je een hele lage bloeddruk wat uiteindelijk kan leiden tot de dood.

Je moet dus wel voorzichtig zijn met het vangen van de spinnen. Hier wordt door de dierentuin uitgelegd hoe je dit het beste kunt doen.

Bronnen: ScienceAlert, Gizmodo

Beeld: Alan Couch/Flickr



Podcast KIJK en luister via JUKE







Meer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis