Dit shirt leert je over de anatomie van het lichaam

Laurien Onderwater

30-03-2016 16:00:34

Virtuali-Tee

Ooit al eens een kijkje willen nemen in iemands lichaam, maar geen ambitie om chirurg te worden? Dan is dit T-shirt de uitkomst.

Twee Britse jongens hebben een wel heel bijzonder kledingstuk ontworpen: een T-shirt waarmee je de organen van de drager in augmented reality kunt bestuderen.

Virtuali-Tee

Het shirt, Virtuali-Tee genaamd, werkt met een gecodeerd patroon dat erop is geprint. Wanneer je de bijbehorende app Curiscope downloadt en de camera van je telefoon richt op het shirt, gaat er een wereld voor je open. Opeens staat er iemand voor je waarvan de borstkas is opengelegd, waardoor alle organen zichtbaar zijn. Dat klinkt een beetje creepy, maar het is eigenlijk heel gaaf.

Het shirt is niet alleen leuk om op feestjes te dragen, maar kan ook in het onderwijs worden gebruikt. De virtuele organen liggen anatomisch gezien op de juiste plek en zijn bovendien gelabeld.

Hebben? De mannen hebben wel nog wat geld nodig om hun Kickstarter-doel te behalen, zodat ze het shirt op de markt kunnen brengen. En daar hebben ze nog maar een paar uur voor.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Popular Science

Beeld: CuriscopePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes