Draaiende kubus wijst je de weg

Naomi Vreeburg

01-09-2015 16:00:47

Deze 3d-geprinte gadget laat je voelen (en zien) welke richting je op moet lopen.

Vorige week lieten we je al kennismaken met SmartHalo, een fietsgadget die richting aangeeft in kleur. En nu is hier dan ook Animotus, een 3d-geprinte kubus waaraan je kunt voelen welke route je moet afleggen. Handig voor slechtzienden, maar natuurlijk ook voor wandelaars die van de omgeving willen genieten en liever niet de hele tijd naar een schermpje willen staren.

Plastic blokken

Animotus bestaat uit twee plastic blokken met daartussen het ‘brein’ van het nuttige speeltje. Deze middelste laag kan draadloos verbinding maken met je computer of smartphone. Op deze apparaten kun je van tevoren de route die je wilt lopen doorgeven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Wanneer je naar links of rechts moet, geeft de middelste laag dit door aan het bovenste plastic blok. Dit draait op zijn beurt in de juiste richting. Vervolgens beweegt het bovenste stuk weer naar zijn oorspronkelijke stand en schuift daarna naar voren. Hoe ver het blok uitsteekt, geeft aan hoe lang je nog rechtdoor moet lopen. Je bent bij de bestemming aangekomen, als de kubus niets meer doet.

Toneelstuk

De ontwerper, Adam Spiers, maakte het apparaatje voor een interactief toneelstuk. Het publiek – bestaande uit slechtziende mensen – liep in totale duisternis door een ruimte. Via Animotus kregen de bezoekers instructies welke richting ze op moesten, terwijl een voice-over en geluidseffecten het nog wat spannender maakten.

Maar volgens Spiers zit er wel meer in de gadget dan slechts een rekwisiet. Hij zal het apparaat gaan aanpassen zodat het ook buiten te gebruiken is.

Bron: GizmagPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes