Drama Alphen maakt KIJK onbedoeld actueel

KIJK-redactie

11 April 2011 16:35

Als vierwekelijks tijdschrift is KIJK doorgaans niet superactueel. Maar door de recente gebeurtenissen in Alphen aan den Rijn zijn we dat onbedoeld ineens wel geworden.

In KIJK 5/2011, die sinds vrijdag 8 april in de winkel ligt, beschrijven we in ons hoofdartikel namelijk de lange, omstreden relatie van Amerikanen met hun vuurwapens. De conclusie van dat verhaal is dat het vuurwapenbezit onder Amerikaanse burgers steeds verder toeneemt en dat het aantal mensen in de VS dat voor een strengere wapenwet is, afneemt.

Voor wie het artikel niet leest, of niet meteen doorheeft dat deze editie van KIJK ruim voor de schietpartij in Alphen is gemaakt, zouden de kop ‘No guns, no glory’ en de covertekst ‘De gunfactor’ de indruk kunnen wekken dat we het drama van zaterdag 9 april bagatelliseren. Uiteraard is dat niet het geval.

Uit respect voor de nabestaanden hebben we wel besloten om onze reclame-uiting bij KIJK 5/2011, met daarop de cover en de woordspeling ‘Gun jezelf KIJK’, in Alphen aan den Rijn te verwijderen.

Beeld: Valerie Kuypers/ANP


Meer Nieuws