Drinkbaar boek gaat levens redden

KIJK-redactie

06-05-2014 13:00:24

Glas water

De Amerikaanse organisatie Water is Life heeft een boek ontwikkeld dat niet alleen belangrijke lessen over hygiëne leert, maar ook dient als waterfilter.

Vervuild drinkwater is nog steeds een groot internationaal probleem dat vele ziekte- en sterfgevallen veroorzaakt. Op dit moment hebben wereldwijd 783 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater; daarnaast heerst er veel onwetendheid over de gevaren van vervuild water. Het Drinkable Book zou een oplossing voor beide problemen zijn.

In het boek staat op elke pagina een hygiëne les beschreven zoals: ‘Geen afval dumpen bij de drinkplaats.’ Daarnaast is het boek bewerkt met zilvernanodeeltjes, waardoor het een oranje kleur heeft. Maar nog veel belangrijker is dat het hierdoor kan dienen als filter en zo allerlei gevaarlijke ziekteverwerkers zoals cholera en tyfus tegenhoudt. Elke bladzijde is goed voor zo’n dertig dagen schoon drinkwater. Het hele boek zou vier jaar mee moeten kunnen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Hoe Water is Life dit boek wil gaan verspreiden wordt niet vertelt. In eerste instantie is de organisatie afhankelijk van donaties. Wel zou het boek effectief, goedkoop en duurzaam zijn.

Bron: Water is Life via Sploid

Tekst: Tom GerritsPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws