‘Dronelichtshow’ verbreekt wereldrecord

Karlijn Klei

22 July 2018 10:59

intel shooting star drones

De lichtshow voor Intels verjaardagsfeestje leverde het Amerikaanse bedrijf (opnieuw) een Guinness World Record op.

Lichtshows, of het nu laser-, vuurwerk- or ‘droneshows’ zijn, zijn een feest voor het oog. Het spektakel dat Intel onlangs organiseerde, was zeker geen uitzondering. De massale drone-lichtshow bleek zelfs wereldrecord waardig.

Lees ook: Geen vuurwerk maar drones op Independence Day

Verjaardag

Intel has done it again: bij de viering van hun 50-jarig bestaan, verbrak het computerbedrijf opnieuw het wereldrecord voor de meeste UAV’s (Unmanned Aerial Vehicles) die tegelijkertijd door één team in de lucht werden gehouden. En wat was het een spektakel. Een massale 2018 Shooting Star-drones sierden de nachtelijke lucht boven het Intelkantoor in Folsom Californië. Goed feestje.

Record

Intel scoorde twee jaar geleden al een plekje in het Guinness Book of World Records. Toen bedroeg het aantal UAV’s echter ‘slechts’ 100 drones. Later dat jaar verbrak het bedrijf haar eigen record door 500 UAV’s te ‘lanceren’, en begin dit jaar deden ze het weer. Bij de Olympische Spelen in Zuid-Korea kwam het bedrijf met 1218 van de kleine drones op de proppen.

De kleine, plastic drones wegen een zo’n 283 gram per stuk. Bron: Intel

Shooting Stars

De Shooting Star-drones zijn speciaal voor dit soort entertainment-doeleinden ontworpen. De kleuren van de LED-lampjes – waarmee de kleine plastic drones zijn uitgerust – en de ‘dansende’ bewegingen, worden allemaal op afstand bepaald.

Bronnen: New Atlas, Intel

Beeld: Intel

De KIJK 50 jaar-special ligt nu in de winkel met daarin de spannendste, opmerkelijkste en grappigste verhalen uit de lange geschiedenis van het blad. Wil je deze editie liever bestellen? Dat kan ook in onze webshop.


Meer Nieuws