Geen vuurwerk maar drones op Independence Day

Laurien Onderwater

04-07-2018 12:59:15

independence day

In Nederland wordt al een tijdje gesteggeld over het verbod op vuurwerk met Oud en Nieuw. In Californië hebben ze een oplossing voor het gevaarlijke spul bedacht: geen vuurpijlen, maar een paar honderd drones.

Het is vandaag feest in Amerika, want op de fourth of July wordt de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776 gevierd. In heel de VS zullen mensen vuurwerk afsteken. Er is echter een deel van het land dat niet meedoet aan de craze, want in Fairfield, Californië wordt Independence Day gevierd met een drone-lichtshow.

500 drones

Voor de show worden Intel Shooting Star-drones gebruikt – dezelfde als die in Pyeongchang de Olympische Spelen openden. De hardware en software van het Shooting Star-systeem is speciaal ontwikkeld om een veiliger, stiller en schoner alternatief te ontwikkelen voor vuurwerk, dat rookvervuiling, geluidsoverlast, en brand en letsel veroorzaakt. De lichtshow zal worden gehouden op de Travis-vliegbasis dat dit jaar 75 jaar bestaat.

Vanavond zullen er daar om negen uur lokale tijd 500 drones de lucht in gaan die een gechoreografeerde act zullen opvoeren. Elke drone bevat ingebouwde led-lampjes en samen zijn de onbemande vliegtuigjes in staat om meer dan vier miljard kleurcombinaties te creëren. De quadcopters worden allen aangestuurd door een drone-piloot met slechts één computer.

Benieuwd naar hoe het eruit zal zien? Van de repetities zijn gelukkig al beelden en die beloven dat het vanavond een spectaculaire show gaat worden zonder het harde geknal van vuurwerk (maar wel met het luide gezoem van 500 drones).

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Intel, New Atlas

Beeld: U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Christian Conrad

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes