DropTag bewaakt pakketjes

André Kesseler

12-02-2013 16:00:56

Een speciale sensor bekijkt of pakketjes onderweg wel netjes zijn behandeld.

We kopen steeds meer via internet; ook gevoelige apparatuur en andere spullen. Maar als het eenmaal in een pakketje aan onze voordeur verschijnt en stuk blijkt te zijn, is het de vraag wie de schade op zijn geweten heeft. En daar kan DropTag iets aan doen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het ding, ontwikkeld door het Britse Cambridge Consultants, bestaat uit een versnellingsmeter, een batterij, een chip en een Bluetooth-zendertje. Het wordt op de doos geplakt en als de pakketdienst die vervolgens komt afleveren, kun je de gegevens op de chip met een app op je smartphone uitlezen. In een grafiek wordt dan precies weergegeven wanneer het pakket te veel g-krachten te verduren heeft gekregen en er dus te hardhandig mee is omgegaan. Als dat het geval is, kun je het pakket dus weigeren.

De DropTag-sensor kost maar zo’n anderhalve euro en de batterij heeft voldoende capaciteit om het een paar weken vol te houden. Het slimme apparaatje kan dus verschillende keren worden hergebruikt.

De bedenkers zijn druk op zoek naar pakketdiensten die de DropTag willen inzetten als extra service voor hun klanten.

Bronnen: Cambridge ConsultantsNew Scientist

Beeld: Cambridge ConsultantsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws