Dvd: Apocalypse World War I

KIJK-redactie

2014-08-22 13:00:43

De docuserie Apocalypse World War I laat je op het puntje van je stoel zitten. Een aanrader, vindt KIJK-hoofdredacteur Inge Fraters. 

Apocalypse. World War I klinkt wat sensatiebelust, maar is dat niet. De makers van deze meesterlijke docuserie snorden ruim vijfhonderd uur aan (zwart-wit)filmmateriaal op van de Eerste Wereldoorlog en monteerden daaruit een ruim vier uur durend chronologisch verhaal. Dat deden ze zó knap dat je het merendeel met een knoop in je maag van spanning zit te kijken – terwijl het oorspronkelijk natuurlijk niet één geheel was en de afloop maar al te bekend.

Je krijgt een onafgebroApocalypse sleeve 3D 300DPIken reeks van heel gevarieerde filmbeelden te zien, soms afgewisseld met een landkaart en voorzien van passend achtergrond- geluid en een sobere commentaarstem. Het materiaal is ingekleurd, wat gelukkig niet kitscherig overkomt, maar de strijd juist dichterbij brengt.

Verder zie je vaak minder bekende kanten van de oorlog, zoals de primitieve gasmaskers en de koeien en paarden die met tientallen tegelijk in het open veld werden geslacht. Maar bijvoorbeeld ook de fronten in Turkije, Noord-Italië, Afrika en de Grote Oceaan komen voorbij. Dat alles maakt diepe indruk. Een aanrader. Te koop vanaf 1 september.

***** | 260 minuten | €39,99

Tekst: Inge Fraters


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.