Eerste editie KIJK Live! heel geslaagd

kijkmagazine

13-09-2013 11:00:01

Logo KIJK Live!

Hij zit erop: de allereerste editie van ons nieuwe evenement KIJK Live! Een kleine terugblik.

Een tijdje geleden kwam het idee op om rond KIJK evenementen te gaan organiseren. Want zou het niet ontzettend leuk zijn om de mensen die voor het blad schrijven of erin aan het woord komen eens in het echt op een podium te zien? Met Martijn Aslander als drijvende kracht besloten we om in elk geval vier keer een avond te houden in de Meet & Workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. Gisteren was, na vele weken aan voorbereidingen met veel hulp van Permanent Beta en veel vrijwilligers, de eerste KIJK Live!

Van tevoren noemden we deze editie heel voorzichtig “de eerste tryout”, met het idee dat er nog van alles mis kon gaan, maar uiteindelijk bleek het een bijzonder geslaagde avond. Vijf enthousiaste en heel diverse sprekers, een meer dan geschikte locatie, een heel geboeid publiek en een prima sfeer hebben ervoor gezorgd dat we reikhalzend uitkijken naar de volgende drie edities – en hopelijk nog meer van dit soort evenementen in 2014…

Een korte impressie van de avond:

Remco Breuker op KIJK Live!

Koreadeskundige Remco Breuker (Universiteit Leiden) mocht het spits afbijten. Hij vertelde hoe we volgens hem de kwestie-Noord Korea het beste kunnen aanpakken: door de geesteswetenschappen te gebruiken om het land beter te leren begrijpen.

Vincent Mourik op KIJK Live!

Natuurkundige Vincent Mourik (TU Delft) legt uit wat we kunnen met het mede door hem gemeten majoranadeeltje, geassisteerd door KIJK-hoofdredacteur Vivianne Bendermacher.

Ronald Giphart op KIJK Live!

‘Special celebrity guest star’ Ronald Giphart droeg een van zijn KIJK-columns voor. Hier wordt hij geïnterviewd door stagiair – en radio-DJ – Gerben.

Robin Soetens op KIJK Live!

Robin Soetens, captain van het Eindhovense robotvoetbalteam Tech United, toont een van zijn spelers.

Bert Lotz op KIJK Live!

Het laatste praatje was van Bert Lotz, agro-ecoloog in Wageningen. Hij besprak de voors en tegens van genetisch gemodificeerde gewassen.

Borrel eerste KIJK Live!

Na de praatjes kon er onder het genot van een drankje nog worden nagepraat over de onderwerpen, in de gratis beschikbaar gestelde locatie: de Meet & Workspace van de Beurs van Berlage.

“Ik ben waanzinnig trots dat we zo’n boeiende en inspirerende avond hebben kunnen organiseren zonder geld maar met heel veel passie voor wetenschap en technologie”, zegt KIJK-hoofdredacteur Vivianne Bendermacher. “Het is geweldig om het gevoel dat wij als redactie elke editie ervaren na interviews met briljante geesten live te kunnen delen met de fans van KIJK.”

Later volgen op deze site nog filmpjes van de sprekers en een video-impressie van de avond. Verder kun je op het speciaal voor dit evenement opgezette Twitter-account KIJK_live onze tweets van gisteravond teruglezen. Meer foto’s vind je terug op de Meet-up-pagina van het evenement.

Was je erbij? We horen graag wat je ervan vond! Kans gemist? Geef je dan via Meet-up op voor de tweede editie van KIJK Live!, die plaatsvindt op 2 oktober. 

Beeld: Erik de Klein (foto’s), Jan-Willem Bijl (logo)Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws