Hongerige klant ontvangt Domino’s eerste pizza per drone

Naomi Vreeburg

18-11-2016 13:00:24

Domino's

Pizzaketen Domino’s deed meerdere tests met een bezorgdrone, en nu is het eindelijk zover: de eerste pizza is per drone afgeleverd bij een klant.

Jongens of meisjes op scooters pizza’s laten bezorgen, vindt Domino’s ouderwets. Eerder kwam het bedrijf al op de proppen met een robot die pizza’s moest afleveren en nu heeft het voor het eerst een drone op hongerige klanten afgestuurd in Whangaparaoa, Nieuw-Zeeland. En bij het kijken van onderstaand filmpje krijgen we het idee dat de pizza prima smaakt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

60 kilometer per uur

De pizzaketen kondigde de bezorgdrone al langer aan en deze zomer lieten ze weten serieuze tests uit te voeren met de toestellen. En alhoewel de eerste pizza nu officieel is afgeleverd per drone, moet er nog wel aan de technologie worden gesleuteld. Op dit moment heeft het onbemande vliegtuigje slechts een radius van 1,5 kilometer, terwijl Domino’s mikt op 10 kilometer. Ook willen ze de snelheid van 30 kilometer per uur verhogen naar 60 kilometer per uur.

De drone is gemaakt door het Australische bedrijf Flirtey. Domino’s plaatst de pizza in een normale doos en stopt hem vervolgens in een vakje van de drone. Met behulp van GPS weet hij het huis van de klant te vinden. Hopelijk zonder problemen, want niet alleen drones ontwikkelen zich razendsnel, maar ook de wapens die de onbemande vliegtuigjes kunnen laten neerstorten.

Nederland en België

Op dit moment kun je alleen een pizza per drone bestellen in Nieuw-Zeeland, maar Domino’s wil hun dienst uitbreiden naar meerdere landen. Waaronder, yes!, naar Nederland en België.

Dan blijft er natuurlijk nog een grote vraag over: welke soort pizza hebben de klanten besteld? Een ‘piri pri kip’- en een ‘kip en veenbessen’-pizza.

Bronnen: New Atlas, QuartzPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis