Eerste sprekers KIJK Live! 19 maart bekend

kijkmagazine

08 March 2014 16:00

KIJK Live! 4 - banner

Op woensdag 19 maart is de volgende KIJK Live! in de Beurs van Berlage. Als sprekers hebben we onder andere de arts-onderzoeker die de ‘Iceman’ bestudeert en de leider van een uitdagende wetenschappelijke zee-expeditie.

Wie kent hem niet: Wim Hof, a.k.a. de Iceman? Deze Nederlander, die ook in het buitenland geregeld op tv is te zien, kan extreem goed tegen kou en breekt zo record na record. Op KIJK Live! zal arts-onderzoeker Geert Buijze (AMC), die onlangs met Hof en anderen de Kilimanjaro beklom, vertellen over wat ‘de wetenschap’ maakt van de Iceman.

Verder kun je in de nieuwe KIJK onze reportage lezen naar aanleiding van de expeditie van het onderzoeksschip Pelagia. Het doel: bepalen of woestijnstof dat in de oceaan belandt ervoor kan zorgen dat de klimaatverandering wordt tegengegaan. Op de komende KIJK Live!-editie mogen we expeditieleider Jan-Berend Stuut verwelkomen, als marien geoloog verbonden aan het NIOZ, die ons alles zal vertellen over zijn uitdagende zeetocht.

De overige sprekers zullen binnenkort bekendgemaakt worden via deze site.

De zevende editie van KIJK Live! wordt op woensdag 19 maart gehouden in de Meet en Workspace van de Beurs van Berlage, Amsterdam. De deuren gaan open om 19.30 uur, het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Aansluitend kan er met de sprekers, de KIJK-redactie en de overige bezoekers worden geborreld. De toegang is gratis; als je vooraf, tijdens de pauze en na afloop van de bar gebruikmaakt, vragen we wel een bijdrage van 5 euro voor de drankjes.

Erbij zijn? Geef je op via de site Meet-up!


Meer Nieuws