Je eigen lanceerinstallatie kopen?

Naomi Vreeburg

10-04-2017 16:00:37

lanceerinstallatie

Voor 250.000 dollar is deze gigantische lanceerinstallatie in Missouri helemaal voor jou.

Op eBay kun je van alles kopen. Maar de heren van Popular Mechanics vonden wel iets heel aparts op de online handelsplaats: een gedeactiveerde lanceerinstallatie in Missouri waar Air Force officiers tijdens de Koude Oorlog hun Minuteman I langeafstandsraketten in de gaten hielden.

Loungeruimte

Dit gebeurde 24 uur per dag en de militairen – van het 510th Strategic Missile Squadron – werkten in ploegen. Wanneer een officier de ICBM’s niet in het vizier hoefde te houden en even mocht uitrusten, deed hij dat in de ruimte boven de ondergrondse commandoruimte (Launch Control Center of LCC) en het Launch Control Equipment Building (LCEB), waar de apparatuur stond opgesteld. In deze ‘loungeruimte’ bevond zich onder meer een keuken, een eetzaal en meerdere slaapkamers.

lanceerinstallatie

In 1995 werd de lanceerinstallatie gedeactiveerd en werd de liftschacht van de loungeruimte naar het LCC en LCEB dichtgegooid met beton. In de zomer van 2015 kreeg Russ Nielsen, die de lanceerinstallatie herontdekte, toestemming om dit beton weg te slopen. Het duurde twee maanden voordat hij dit samen met zijn team voor elkaar kreeg.

2 procent korting

Het hele gebouw kun je op de kop tikken voor een kleine 250.000 dollar (ruim 235.000 euro). Je krijgt dan naar schatting 1600 tot 2000 vierkante meter ruimte tot je beschikking. Heb je hier net geen geld voor? Je krijgt 2 procent korting wanneer je het bedrag cash paraat hebt. Shut up and take my money?

Bronnen: Popular Mechanics, eBayPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis