Eindhoven ‘meest vindingrijke stad ter wereld’

KIJK-redactie

29 July 2013 16:00

Eindhoven

De Nederlandse lichtstad is door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot de meest vindingrijke stad ter wereld.

Nederlandse steden worden niet snel vergeleken met Silicon Valley, maar het is Eindhoven gelukt. Volgens het tijdschrift Forbes is de Brabantse stad namelijk ’s werelds meest inventieve stad. In de lijst met vijftien steden stond opvallend genoeg geen enkele Aziatische stad.

De lijst is gebaseerd op het aantal patenten dat wordt uitgegeven. Met 22,6 patenten per 10.000 inwoners heeft Eindhoven ruimschoots gewonnen van San Diego, de stad die met 8,9 patenten op de tweede plaats stond.

De stad waar de kenniscentra van Philips en andere grote bedrijven huizen, werd al eerder uitgeroepen tot ‘slimste regio ter wereld’. Dat heeft zich dus ook geuit in succesvolle uitvindingen, zoals biologisch afbreekbare naalden en het vernietigen van tumoren met ultrageluid.

Eerder deze maand greep Eindhoven net naast een andere wereldtitel tijdens de RoboCup. Aan de Forbes­-titel te zien zitten er knappe koppen genoeg in de stad, dus hopelijk kan ons kikkerlandje volgend jaar met een Brabantse voetbalrobot toch weer wereldkampioen worden.

Bronnen: Organization for Economic Co-Operation and Development, Forbes via Phys.org

Beeld: Robert de Greef/CC BY SA-3.0


Meer Nieuws