‘Elektrische Harley-Davidson in 2021 te koop’

Naomi Vreeburg

15-06-2016 16:00:08

harley-davidson

Gaan Harleys binnenkort hun kenmerkende en geliefde gebulder verliezen?

Elektrische auto’s zien we steeds vaker op de weg, maar elektrische motoren blijven nog uit. Harley-Davidson wil hier verandering in brengen. In een interview met de Milwaukee Business Journal zegt Sean Cummings, vice-president van de beroemde motorenfabriek, dat er binnen vijf jaar een elektrische Harley op de markt moet zijn.

Een paar jaar geleden toonde de motorbouwer al een conceptmodel genaamd LiveWire, maar dit model had nogal wat beperkingen. LiveWire had bijvoorbeeld slechts een bereik van 100 kilometer en moest, omdat er in het frame niet genoeg ruimte was voor voldoende batterijen, elke 3,5 uur worden opgeladen. Niet echt ideaal als je een lekker lange toerrit op je chopper wilt maken. Tegen 2021 moet hier dus een oplossing voor komen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Nou staat Harley-Davidson bekend om zijn stoere, bulderende motoren en de vraag is of de hardcore-fans het op prijs stellen dat hun ‘fietsen’ straks nauwelijks nog geluid maken? Wij denken van niet. Maar wat Harley-Davidson betreft bestaat de doelgroep voor elektrische motoren niet uit in leer opgetrokken veertigers en vijftigers. De motorbouwer wil graag een jonger publiek trekken, en dat zou met deze stille motoren best eens kunnen lukken.

Bronnen: The Verge, Popular MechanicsPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu de nieuwste KIJK in huis