Het elektrische scheerapparaat komt eraan

Naomi Vreeburg

16-12-2016 16:00:40

Quadrofoil

Het dure speeltje Quadrofoil voor op het water kunnen we volgend jaar dan toch echt verwachten.

Ruim twee jaar geleden schreven we over de Quadrofoil Q2S, een elektrisch apparaat waarmee je lekker over het water kunt scheren. De Sloveense machine zou in het voorjaar van 2015 worden geleverd aan de bestellers; helaas lagen vertragingen op de loer. Maar, zo laten de makers nu weten, in maart 2017 kunnen we mensen dan toch echt lol zien maken op de Quadrofoil Q2S.

Geruisloos

Het apparaat bestaat uit een stevige, uit glasvezel opgetrokken bak. Vier aluminium draagvleugels (de zogenoemde hydrofoils) tillen de bak uit het water, zodat je heel soepel over het water vliegt. De boot is 3 meter lang en heeft door de draagvleugels een waterplas nodig van minimaal een meter diep.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

En de machine behaalt een redelijke snelheid. De batterijen en de elektromotor geven de Quadrofoil een topsnelheid van 40 kilometer per uur en een actieradius van 100 kilometer. Bovendien schiet hij ook nog eens bijna geruisloos door het water.

Lichtere versie

De eerste honderd exemplaren worden dus naar alle waarschijnlijkheid over drie maanden geleverd bij de mensen die ze hebben besteld. Hier telden ze een slordige 22.500 euro voor neer. Heb je dat geld net niet? Er moet in de loop van 2018 een lichtere versie (30 kilometer per uur, met een bereik van 50 kilometer) op de markt komen voor ‘slechts’ 14.500 euro. Nou, geen geld toch?

Bronnen: New Atlas, StuffPodcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis