Morgen komt de eerste F-35 aan

KIJK-redactie

30-10-2019 10:59:30

Leeuwarden

Donderdag 31 oktober is het zover: dan komt het eerste F-35-gevechtsvliegtuig naar Nederland. Het toestel zal landen op vliegbasis Leeuwarden. 

Echt de eerste keer is het overigens niet; de JSF is al eens eerder naar Leeuwarden gevlogen voor een testvlucht, maar nu wordt het toestel echt gestationeerd in de Friese hoofdstad. Tijdens de ceremonie zal de F-35 een flyby maken, vergezeld door F-16’s.

Naast vliegtuigspotters, waarvoor speciale plekken zijn gereserveerd, zijn de minister en staatssecretaris van Defensie aanwezig, politici, omwonenden en KIJK natuurlijk! Hou daarom onze social-kanalen in de gaten, want daarop zullen we foto’s en filmpjes plaatsen.

Meet & greet

Ook mag KIJK met een heel select groepje lezers op bezoek bij het F-35-squadron! Dus heb je altijd al eens rond willen kijken op een luchtmachtbasis? Wil je rechtstreeks van de vliegers horen wat de F-35 kan en wat hij voor toekomstige internationale missies gaat betekenen? Schrijf je hier dan voor 22 november in en maak kans op een plek!

En in de nieuwste editie van KIJK lees je alles over de F-35: een interview met kolonel Johan van Deventer, de hightech-snufjes, de ontwikkeling van het toestel en de politiek die daarbij een belangrijke rol speelde. Bestel hem hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws