Wie kan dit fietslampje wel gebruiken?

Naomi Vreeburg

06-02-2018 10:59:11

achterlichtje

Voor de fietsers onder ons: dit achterlichtje reageert op jouw rijgedrag.

Geef maar toe: wanneer de lampen van je fiets het hebben begeven, koop je liever een paar losse lichtjes van 5 euro dan dat je de lampen laat repareren bij de fietsenmaker. Het achterlichtje Lucnt SRL1 is ‘iets’ duurder, maar hij kan dan ook wel wat meer dan de kleine lichtbron die aan jouw bagagedrager bungelt.

Standje knipper

Een van de voordelen van het lampje ten opzichte van de 5 euro-variant is dat het kan worden opgeladen via USB. Geen gehannes meer met het vervangen van de lege batterijen. Het lichtje maak je verder vast aan je fiets met behulp van een sterke magneet. Wanneer je het eraf haalt, gaat Lucnt automatisch uit.

Maar ook als je stilstaat voor anderhalve minuut houdt het achterlichtje het voor gezien, om weer in actie te komen wanneer je op de pedalen trapt. En in actie komen, kan het op twee manieren doen: standje vast of standje knipper. Door een knopje omhoog te duwen, schijnt het lichtje vast op 10 procent en wanneer je de switch naar beneden klikt, knippert het op 100 procent van zijn felheid.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het knipperpatroon verandert als je sneller of langzamer fietst. En als je remt, gaat de Lucnt SRTL1 over naar de vaste stand. Mocht je remmen en het achterlichtje is al in de vaste stand, dan zal het bij het remmen op 100 procent van de felheid gaan schijnen.

100 euro

De bedenkers van het lampje, de twee broers Arash en Mehdi, hopen met een crowdfundcampagne op Kickstarter 50.000 dollar (ruim 40.000 euro) op te halen voor de productie van hun uitvinding. Voor een early bird-lichtje – dat 20 uur werkt op een volle accu – leg je 85 dollar (68,50 euro) neer. Uiteindelijk moeten de lampjes in de verkoop gaan voor 120 dollar (bijna 100 euro). Maar of iemand dat ervoor neerlegt?

Bronnen: KickstarterTechCrunch, New Atlas

KIJK 2/2018Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes