Film: Hubble in het Omniversum

kijkmagazine

30 September 2010 13:00

Ruimtetelescoop Hubble speelt de hoofdrol in de film die vanaf 4 oktober is te bekijken in het Omniversum te Den Haag. KIJK bezocht de persvoorstelling en was onder de indruk.

Centraal in de film staat de laatste servicemissie die Hubble kreeg in mei 2009. Hierbij installeerden astronauten tijdens ruimtewandelingen nieuwe wetenschappelijke instrumenten en voerden ze reparaties uit. Bijzonder was dat er deze keer een speciale IMAX-camera meeging, waarmee het team de missie vastlegde. Dat leverde bijzondere beelden op, die ervoor zorgen dat je als toeschouwer over de schouders van de klussende ruimtevaarders mee kunt kijken.

Daarnaast bevat Hubble opnames van de astronauten die trainen in een zwembad, zich voorbereiden op hun ruimtemissie, en per spaceshuttle vertrekken richting de beroemde ruimtetelescoop. Maar ook wordt de kijker meegenomen op reis door het heelal. Schitterend is vooral de vlucht door de Orionnevel, waar nieuwe sterren worden geboren.

De drie kwartier durende film wordt vanaf 4 oktober 2010 vertoond op het enorme koepelscherm van het Omniversum (President Kennedylaan 5, Den Haag) en draait minimaal tot april 2011. Op 6 oktober is er bovendien vanaf 19.30 uur een lezing van ruimtevaartexpert Erik Laan bij te wonen, in combinatie met de film. Kaarten voor deze avond zijn te bestellen via de webshop van het Omniversum.

Kijk hier voor meer informatie.


Meer Nieuws